Vårt dagliga bröd

Många kunder brukar fråga efter ett osötat bröd. Vissa tycker helt enkelt inte om när ett bröd är sötat, medan vissa helt enkelt vill vara "nyttiga" och undvika sockret. Så vad ska man välja för bröd? Ja, om du helt enkelt inte tycker om bröd som är sötade, bör du välja våra ljusa bröd som Bondbröd, Långfranska, Filone och våra ljusa Stenugnsbakade bröd eller dinkelbrödet som vi kallar för Antobröd. Antonbrödet innehåller dock både äpple och russin men själva brödet är inte sötat.

Om du vill ha bröd som är rikt på fullkorn och låter magen jobba så bör du välja vårt goda GI-bröd eller det Danska rågbrödet. GI-brödet är bakat på fullkornsdinkel, är osötat men innehåller aprikosbitar. Det danska rågbrödet är bakat på, ja som ni säkert har förstått, råg. Det är även sötat med sirap. Men var lugn! En hel limpa innehåller ca en halv dl sirap, och om du får ut ca 20 skivor så blir det inte mycket per skiva. Om du vill ha ett nyttigare bröd och står och väljer mellan ett osötat ljust bröd, eller ett sötat grovt bröd bör du absolut välja det grövre!

Visste du att vi bakar många bröd med surdeg? Bondbrödet, Antonbrödet, GI-brödet, Stenis (ljust stenugnsbakat bröd) och de spanska baguetterna innehåller alla surdeg. Så vill du ha ett surdegsbröd finns där mycket att välja på!

Alla bröd och bullar, förutom tekakan,är även mjölkfria!

Välkomna in till oss och handla riktigt bröd utan tillsatser! Vi finns på Hesslegatan 6 eller i Domushuset.

Ha en bra dag! /Maria


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0