Det här är Annakarin!


Jag tänkte passa på att presentera min kära kollega som också brukar skriva här på bloggen. Det här är alltså Annakarin som är vår personalchef på Duvanders conditori. Hon arbetar främst som försäljare iaffären men har här på bilden hoppat in som kallskänka för en dag i förra veckan.

Annakarin har man och tillsammans har de tvillingarna Alma och Erik som precis har börjat i skolan. De har dessutom två hundar i sin villa på näsby.

För ca 3 år sen började hon jobba på duvanders igen. innan dess så har hon bland annat jobbat uppe i stockholm även där på ett cafe/conditori. hon har gesällbrev som bagare och konditor, så hon alltså utbildning i det hon säljer.

ursprungligen är annakarin från en lite ort eller by kanske det snarare är i småland som heter Brittatorp. där bor forfarande hennes föräldrar kvar som hon ibland åker upp och hälsar på.
För övrigt är annakarin en väldigt glad, positiv, en aningen förvirrad och optimistisk tjej som har ordspråket "allt ordnar sig" som sin livsfilosofi.

Denna vecka är hon ledig för att tillsammans med sina barn ha höstlov men nästa vecka är hon tillbaka om ni har saknat henne.

/Jennie
Ps hoppas du gillar vad jag skrivit ac.ds

Höstlov

Ja då var det äntligen höstlov. Vad passar inte bättre en att gå och ta sig en fika.



som ni se så har vi mycket att välja mellan.

I morgon börjar vi med vårt halloween sortiment. Prinsesstårta som en pumpa, en bakelse med chokladpannakotta, passionsmousse och blodapelsingelè. vi kommer även att ha små pumpor i masipan.

Veckans soppor är räksoppa, rostad paprikasoppa och kyckling curry soppa.

Välkomna in.
//AC



Dax för helg igen

Ja då var det dax för helg igen. Handelsföreningen har ändrat så att denna helgen är det långlördag, vilket innebär att affärerna har öppet till 17.00. Det påverkar inte våra öppettider vi har alltid öppet till 17.00 på lördagen. På söndagar har vi öppet 10-17. Ni är hjärtligt välkomna båda dagarna.

Vi kör på slutvalsen på vår kampanj Kaffe äppelwienerbröd 25:- och kaffe äppeldröm 25:-

Så snabbar er in.

Vi ses på Duvanders
//AC





Vårt dagliga bröd

Många kunder brukar fråga efter ett osötat bröd. Vissa tycker helt enkelt inte om när ett bröd är sötat, medan vissa helt enkelt vill vara "nyttiga" och undvika sockret. Så vad ska man välja för bröd? Ja, om du helt enkelt inte tycker om bröd som är sötade, bör du välja våra ljusa bröd som Bondbröd, Långfranska, Filone och våra ljusa Stenugnsbakade bröd eller dinkelbrödet som vi kallar för Antobröd. Antonbrödet innehåller dock både äpple och russin men själva brödet är inte sötat.

Om du vill ha bröd som är rikt på fullkorn och låter magen jobba så bör du välja vårt goda GI-bröd eller det Danska rågbrödet. GI-brödet är bakat på fullkornsdinkel, är osötat men innehåller aprikosbitar. Det danska rågbrödet är bakat på, ja som ni säkert har förstått, råg. Det är även sötat med sirap. Men var lugn! En hel limpa innehåller ca en halv dl sirap, och om du får ut ca 20 skivor så blir det inte mycket per skiva. Om du vill ha ett nyttigare bröd och står och väljer mellan ett osötat ljust bröd, eller ett sötat grovt bröd bör du absolut välja det grövre!

Visste du att vi bakar många bröd med surdeg? Bondbrödet, Antonbrödet, GI-brödet, Stenis (ljust stenugnsbakat bröd) och de spanska baguetterna innehåller alla surdeg. Så vill du ha ett surdegsbröd finns där mycket att välja på!

Alla bröd och bullar, förutom tekakan,är även mjölkfria!

Välkomna in till oss och handla riktigt bröd utan tillsatser! Vi finns på Hesslegatan 6 eller i Domushuset.

Ha en bra dag! /Maria


Ny Vecka

Ja då var det ny vecka igen, tiden bara rusar iväg, Jennie skev förra veckan att det var många Danskar, då kan jag berätta för nyfikna att de hade höstlov förra veckan. Som vi har nästa vecka 44.

Vad händer denna veckan då. Idag har vi Farfar Nisses stenugnsbakade grov. Det är ett mörkt bröd med fänkål och sirap, mycket gott!!!

Sopporna som gäller denna veckan är en linssoppa med tomat och paprika

Asiatisk kycklingsoppa

och en kräftsoppa



Här har vi en kund i full fart med att äta gott!!!


På torsdag har vi Chokladprovning. Där det också ingår tillverkning. Start tid 18.00 och kursen vara i ca tre timmar. Anmälan görs på tel 044-219418 och det är först till kvarn som gäller.

På återseende
//AC


Farfar Nisses Stenugnsbakade bröd

Här ovanför ser ni Louise som står och väger upp storleken på fafar Nisses stenugnsbakade bröd.
Degen görs idag torsdag. Det är ett specialmjöl som används samt vatten salt och jäst. Degen hälls i stora formar och förvaras i kylen över natten. Degen är mycket lös som ni ser så det används mycket durumvete för att det inte ska kladda.
Efter uppvägning får bröden jäsa en stund sedan är det dax bakning.



Här håller Susanne på att stoppa in bröden i stenugnen.

I morgon fredag är bröden färdiga runt tio tiden då är ni välkomna in och smaka dem.
Imorgon har vi även Stenis
//AC


ny vecka, nya soppor och många danskar!

ja, då var det måndag igen. Du har väl inte missat vår soppbuffe som vi har måndag till fredag mellan kl 11-15. Tre goda soppor att välja på varje dag och stenugnsbakat bröd med surdeg till detta. MMMMMmmmm gott!

Idag hade vi jättemånga danskar på besök hos oss, som även de åt sopplunchen. Undrar om det har varit nån helgdag för danskarna idag eftersom vi har haft så många danska kunder. Det är ju väldigt trevligt att andra än svenskar hittar till vårt conditori.




Den hemlige kocken

I torsdag var jag, Anna Carin och Maria som arbetar på Duvanders bakficka i domushuset och lyssnade på den hemlige kocken Mats-Eric Nilsson.


En man  som har tröttnat på tillsatser i mat. Skrev för några år sedan boken Den hemliga kocken där han lyfter fram vad de olika tillsatserna betyder i vilka olika prudukter man kan hitta dessa.

Efter föreläsningen kände jag mig stolt som arbetar på Duvanders. Vi använder oss av bra råvaror, inte mixer som innehåller en massa tillsatser. Bröden gör vi från grunden, och bakar allt vete på smör.

Jag kan varmt rekomendera att ni ska läsa Hen hemlige kocken, själv ska jag börja läsa hans andra bok Äkta vara.

Ha en bra dag.
//AC


måndag

Ja då var det måndag igen. Snart dax att börja jobba. I eftermiddag är det jag och sofia som arbetar i affären.
Här är hon redo att hjälpa nästa kund!!!

Ni har väl inte missat vår nya sopplunch. Där kan man välja på 3 olika soppor inkl. bröd för 59 kronor. Välkomna in och fråga vilka soppor vi har för dagen.

Kaffe Latte

HEJ

Vad säjs om en kaffe latte, det är väl inte fel. jag tycker själv att det är fantastiskt gott plus att det är mildare för magen än valigt kaffe. Varför?  Jo det är minder garvsyra i espressokaffet. Men vill man få i sig mer koffein skall man dricka vanligt kaffe.


På bilden nedan ser du en kaffe latte och en frukttatlett, med äppelkanel, vaniljkräm och på toppen
 italiensk maräng



Ha det bra och hoppas ni alla får en trevlig helg.
/AC


RSS 2.0